Yoga reizen: een overzicht. Van ayurveda week tot zen retraite

Yoga reizen - en vergelijkbare “health reizen” - worden steeds populairder. Niet zo gek. Een groot aantal mensen zoekt naar innerlijke rust, temidden van alle drukte en snelheid in de moderne maatschappij. Naar een manier om even de digitale wereld achter te kunnen laten.

Zo’n reis is een investering in jezelf. Zie het als een kans om jezelf te resetten, te herbezinnen en volledig op te laden. Je komt frisser, energieker en evenwichtiger terug.

Maar hoe vind je de perfecte reis in het grote aanbod van yoga reizen en vergelijkbare vakanties?

Omdat het natuurlijk niet de bedoeling is dat je extra stress krijgt van al die keuzes, willen we je in dit artikel helpen om zo goed mogelijk de keuze te maken voor de reis die bij jou past.

Jojamis en yoga reizen 

Bij Jojamis zijn we al tien jaar expert in het aanbieden van de beste yogareizen. Wij weten als geen ander welke mogelijkheden er zijn, en welke daarvan passen bij de verschillende redenen die mensen hebben om op yoga vakantie te gaan.

Daarom zetten we op deze pagina de verschillende yoga reizen en andere health vakanties voor je op een rijtje. Kom je er toch niet helemaal uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We adviseren je graag in het maken van de juiste keuze.

Waarom ga jij op yoga reis?
Allereerst is het belangrijk om te weten wat je van de yogareis verwacht.

Verlang je naar rustgevende berg- of boswandelingen? Kom jij helemaal tot rust van het ruisen van de zee, of word je juist zen van een uitgebreide welness behandeling?

Wat je ook zoekt: de kans is groot dat je het thuis niet vindt, anders was je dit artikel nu niet aan het lezen.

Misschien probeer je al een tijdje om yoga, meditatie of mindfulness een vast onderdeel van je leven te maken. Iedere ochtend voor je naar je werk gaat ga je braaf met gekruiste benen op de grond zitten… Om vervolgens een kwartier lang in je hoofd bezig te zijn met alles wat er die dag nog moet gebeuren.

Of te worden gestoord door de kat, zoals bij mij vaak het geval was.

Veel succesvolle mensen zweren erbij om hun dag te beginnen met meditatie. Het stelt ze in staat om evenwichtig alles te ontvangen wat er die dag op hen afkomt. Veel breder verspreid is de gewoonte om na een paar maanden hard werken, op vakantie te gaan om de geest even rust te gunnen.

Maar zelfs op vakantie zijn de meeste mensen nooit offline. We appen met het thuisfront, delen foto’s van het strand en de bezienswaardigheden op facebook en loggen misschien zelfs stiekem af en toe in op de mailbox van werk.

Hoe heerlijk zou het dan zijn om er even een week helemaal uit te zijn? Een vakantie waarin je volledig tot rust komt en écht kunt opladen. En, nog belangrijker, waarin je die levensstijl echt onderdeel van je dagelijkse routine kunt maken?

Overzicht van yoga en health reizen

Hier een overzicht van de verschillende soorten reizen die je zoal kunt boeken. Het zal je opvallen dat veel van de reizen en vakanties overeenkomsten vertonen; het gaat eigenlijk vooral om accentverschillen. Daarover onder het lijstje meer.

De yoga week

Een yoga week is de perfecte manier om yoga onderdeel van je levensstijl te maken. Je gaat een week lang met gelijkgestemden naar een inspirerende omgeving. Lessen en begeleide meditaties maken een vast onderdeel uit van het programma, zodat beiden nu echt in je routine geïntegreerd worden.

Jojamis biedt bijvoorbeeld reizen aan naar de Ardennen, Corfu en Tenerife. Daar wordt er elke dag ruim tijd besteed aan yoga en meditatie, allemaal onder begeleiding van een ervaren yogadocent. Zo kom je helemaal opgeladen terug!

De health vakantie

Een health vakantie is een wat breder begrip. Het gaat om een vakantie waar je - meestal onder begeleiding van professionele coaches - gericht aan je gezondheid gaat werken. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Yoga en mindfulness zijn daarom vaak een onderdeel van deze reizen. Wel ligt er vaak (nog) meer nadruk op gezonde voeding. Bij Jojamis is gezond en evenwicht eten overigens ook standaard onderdeel van het aanbod yogavakanties.

In feite zijn alle yogareizen een health vakantie, maar niet alle health vakanties zijn een yogareis 😉

Mindfulness vakantie

Een mindfulness vakantie staat in het teken van innerlijke rust. Door bewuster in het “nu” aanwezig te zijn, leer je om beter om te gaan met gedachten, zorgen en emoties. Hoe heerlijk zou het zijn als jij niet meer uit je evenwicht te brengen bent?

De (yoga) retraite

Een retraite is letterlijk vertaald een terugtrekking, meestal op een rustige plek in de natuur. Het gaat dus vooral om je terugtrekken uit de drukte van de moderne wereld. Ideaal natuurlijk voor een week vol yoga, meditatie en mindfulness. Dat type reizen zijn is dan ook bijna altijd te typeren als retraite!

De yoga reizen van Jojamis

Het overzicht hierboven wekt een beetje de indruk dat de verschillende reizen afgesloten eenheden zijn, maar dat is natuurlijk niet zo.

Een yoga reis bestaat voor ons uit een combinatie van de elementen die hierboven voorbij kwamen. Geleide meditaties voor innerlijke vrede, mooie natuurwandelingen en yogalessen vullen elkaar aan. Daarnaast geldt het credo “een gezonde geest in een gezond lichaam” natuurlijk ook in de yogawereld. Daarom is op al onze vakanties een professionele kok aanwezig, die zorgt voor gezonde en voedzame maaltijden.

Wij vinden dat de perfecte yoga reis vraagt om persoonlijke aandacht. Daarom heeft Jojamis - ook met tien jaar ervaring - nog altijd een heel select aanbod. Dat is bewust, zodat we de kwaliteit van de reizen kunnen garanderen. Ga je ook een keer met ons mee op één van de onderstaande yoga reizen?

Yoga reis zoeken op bestemming

Wil je al heel lang een keer mediteren in de Spaanse zon? Kom je maximaal tot rust van bergen en bossen, of juist van het ruisen van de zee?

Natuurlijk is de bestemming van jouw yogareis van belang. Je kunt met ons naar Spanje (Tenerife), Griekenland (Corfu), of de Belgische Ardennen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Yoga reis Spanje

Meerdere keren per jaar kun je met ons een yogareis naar Spanje maken. We strijken dan neer op Tenerife, in een prachtige pittoreske omgeving middenin de natuur. Die natuur verken je op verschillende hikes. Ook in de winter geniet je van een heerlijk warm strand. Mediteren en yoga in stijl!

Kijk op: https://jojamis-yogavakantie.nl/yoga-vakantie-tenerife-spanje/

Yoga reis Griekenland

Geef jij de voorkeur aan de Griekse eilanden? Ga dan mee naar Corfu! Voor deze vakantie hebben we een privé villa aan zee, met privé strandje en een schitterend uitzicht. Als je daar niet tot rust komt tijdens het meditatie- en yogaprogramma…

Yoga reis Ardennen

Dichter bij huis kun je ook mee op reis naar de Ardennen. Je verblijft in een luxe landhuis middenin de natuur. Prachtige natuurwandelingen, een sportief programma en natuurlijk de nodige yoga- en mindfulness lessen zijn inbegrepen.

Yoga reis zoeken op maand van vertrek

Ben je gebonden aan een vaste maand, en ben je vooral benieuwd naar de mogelijkheden van maand tot maand? Hieronder zetten we onze yogareizen per maand voor je op een rijtje. Zo kun je eenvoudig de vakantie vinden die binnen jouw vrije dagen past.

Yoga reis januari

In januari gaan we twee keer naar Tenerife. Van 17 t/m 24 januari, of van 24 t/m 31. Heerlijk toch, in de koude wintermaand een paar dagen tot rust komen in de Spaanse zon?

Meer informatie

Yoga reis maart

Ook in maart strijken we neer op Tenerife. Was januari jou nog net iets te koud, dan kun je ook terecht van 6 t/m 13 maart, of van 13 t/m 20. Warm strand, prachtige hikes en een warm strand zijn inbegrepen!

Meer informatie

Yoga reis mei

Ben jij meer een liefhebber van de Griekse eilanden? Dan is mei jouw maand. Dan gaan we namelijk op yoga vakantie naar Griekenland, om precies te zijn naar Corfu! Wanneer sluit jij aan? Je kunt terecht van 9 t/m 16 mei, of van 16 t/m 23.

Meer informatie

Yoga reis juli

Onze eigen zomers worden steeds warmer, dus dan hoeven we niet zo ver meer naar het zuiden. In juli op yogavakantie kan met ons naar de Belgische Ardennen. Data: 19 t/m 26 juli.

Meer informatie

Yoga reis augustus

De yoga vakantie van augustus strijk ook neer in de Ardennen. Deze weken staan helemaal in het teken van twintigers en dertigers. 9 t/m 16 augustus en 16 t/m 23 augustus, voor de jonge meditatie enthousiasteling!

Meer informatie

Yoga reis september

Eind september gaan we opnieuw de zon opzoeken. Dit is de tweede mogelijkheid in het jaar om op yogavakantie naar Griekenland te gaan. We zijn opnieuw op Corfu van 22 t/m 29 september, en van 29 september t/m 6 oktober.

Meer informatie

Yoga reis november

En als het in Nederland weer echt koud begint te worden, kun je nog één keer met ons mee naar Tenerife. Terwijl de rest van het land in winterjassen loopt, kun jij mediterend in de zon het jaar evalueren. We zijn op Tenerife van 15 t/m 22 november en van 22 t/m 29 november.

Meer informatie