Over ons & Contact

Over Jojamis en Michiel

In 2009 heeft Michiel Jojamis opgezet. Met Jojamis wil Michiel bijdragen dat deelnemers meer gaan floreren. Opladen, ontspannen en fitter worden. Onze maatschappij en onze manier van leven mist vaak een aantal essentiële elementen om vitaal te leven. Zoals gezond bewegen, goede voeding, rust, veiligheid, sociale activiteiten, buitenlucht, verbinding, slaap en plezier.

Via methoden uit de mindfulness meditatie, yoga, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en paleo leefstijl bied Michiel, samen met diverse begeleiders en koks, activiteiten aan die deelnemers weer in hun kracht zetten.

video afspelen

Waarom Jojamis?

Yogavakantie zoals jij het wilt...

Bij Jojamis draait het tijdens de yogavakantie niet alleen om yoga. Onze ervaring is dat deelnemers vaak voor iets heel anders komen. Natuurlijk doen ze graag aan yoga en groeien ze daarin. Maar de gezelligheid en lol met gelijkgestemden, de gezonde manier van leven, de respectvolle en vriendelijke omgang met elkaar en de inzichten die bijna vanzelf boven komen zijn minstens zo belangrijk. Na meer dan tien jaar professioneel yogaweken organiseren, begeleiden, evalueren en bijschaven weten we als geen ander wat een yogavakantie een top-yogavakantie maakt. Een week om nooit meer te vergeten en waar je nog lang energie van krijgt als je er aan terugdenkt.

Ons doel is voor iedereen een top-yogavakantie voor een eerlijke prijs. Een vakantie zoals je mag verwachten en waar je met plezier op terugkijkt. De 1000+ enthousiaste deelnemers en de recensies op Facebook en op onze site geven ons het vertrouwen dat we op de goede weg zitten.

Jojamis organiseert yoga reizen naar prachtige plekken. Yoga vakanties die je opladen en vitaliseren. Zoek je innerlijke rust, tijd voor jezelf, balans, nieuwe inspiratie? Kies dan dit jaar voor écht vakantie.

Alle goeds van Michiel en de andere begeleiders hieronder

Twee ervaren, Nederlandse Yogadocenten.

Gezond en lekker eten, compleet verzorgd.

Een fantastische locatie in de natuur.

Een gezellige, respectvolle week.

Comfortabele bedden en kamers/huisjes.

Voor een ècht ontspannende week.

Top-yoga en perfect georganiseerd.

Michiel Schutte

Yogadocent, vitaliteitscoach, mindfulnesstrainer en oprichter van Jojamis -yogavakanties.

''Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales in een heel kleine yogastudio in Amsterdam. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, meer op mijn gemak, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich net zo te voelen. Hoe kon dit? Daar wilde ik meer van!

Via verschillende leraren en twee docentenopleidingen heb ik me daarom verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie. De opleiding tot vitaliteitscoach gaf me mogelijkheden en inzichten om nog meer gezondheid en vitaliteit te ontwikkelen.

Ik geef nu ruim 15 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen eerst in Amsterdam en nu in Haarlem. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga, meditatie en een gezonde leefstijl enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van''.

Opleidingen

 • Raja Yoga instituut - docentenopleiding
 • Saswitha - Hatha- en bedrijfsyoga docentenopleiding
 • Silva Mindcontol
 • Chivo Vitaliteitscoach
 • Mindfulness Trainer MBCT (Ger Schurink) / Vipassana

Verder is Michiel opgeleid als Natuur- en milieukundige en vader van 2 zoons van 20 en 18 jaar oud.

Ananda de Steur

Ananda is opgegroeid op het eiland Texel waar ze veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en op het strand. De natuur heeft nog steeds een grote rol in alles waar ze zich graag mee bezig houdt. Als yogadocent en fysiotherapeute vindt ze de verbinding tussen het lichaam, de adem, de gedachtewereld en de gemoedstoestand fascinerend. Mijn missie is het bewustzijn van al deze verbindingen te vergroten onder mijn patiënten en leerlingen. Meer bewustzijn zorgt ervoor dat je beter kunt luisteren naar je lichaam en haar signalen... voor een betere balans tussen inspanning en ontspanning, stevigheid en verzachting. Zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Leven vanuit vrijheid en vreugde in verbinding met jezelf en anderen. 

Ananda’s motto: “Doe alles met liefde en aandacht, en alles komt tot bloei.”

Opleidingen

 • Fysiotherapeute
 • Gezondheidswetenschapper VU
 • Yoga Docentenopleiding

Marieke van der Maas

Yogadocente, mindfulness trainer, leefstijlcoach, muziekdocente en trainer sociale vaardigheden, 12,5 jaar eigenaar van Praktijk de Lotus.

Toen ik werkte als muziekdocente voor jonge kinderen en hun ouders intrigeerde het me dat ik door mijn zang en klank te laten horen, zoveel rust kon brengen in hun hectische leven .Toen ik zelf moeder werd en yoga op mijn pad kwam viel alles op z’n plek, dit werd mijn passie. In dit vak kon ik mijn prettige stem en andere talenten en creativiteit kwijt, dus begon ik 12,5 jaar geleden mijn praktijk de Lotus in Krimpen aan den IJssel. Ik volgde de 4 jarige yogaopleiding en mindfulness, divers bijscholingen en specialiseerde me in do-in yoga (meridianen) en werd leefstijlcoach. Ik inspireer mensen om gezond te leven en yoga en meditatie op hun eigen manier een plekje in hun leven te geven. Yoga geeft me rust en balans en zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit, ondanks mijn zwakke rug.  Er bestaat voor mij niets mooiers dan mijn passie voor yoga te delen met andere mensen. Yoga verbindt je met jezelf en de ander en zo hoop ik de wereld een beetje mooier te maken.

Opleidingen

• Osmose en Samsara- docentenopleiding, 4 jaar
• Kinderyoga, zwangerschapsyoga, ouderenyoga specialisatie
• Mindfulness Rotterdam docentenopleiding
• 3 jarige Do-in Academy, Yin yoga specialisatie bij Pureyoga
• Post HBO leefstijlcoach

Site: https://www.praktijkdelotus.nl/

Sabrina Soebhan

Zo'n 12 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik moest leren leven met de rugklachten die ik had. Voor mij betekende dat de pijn verbijten en elke dag doodleuk op stiletto's rondlopen. Dat symboliseerde hoe ik in het leven stond. Woede, verdriet en pijn stopte ik diep weg en ik leefde een -voor de buitenwereld- perfect leven: ik was jong en ambitieus, had al veel bereikt en had nog veel grootsere plannen. Per toeval kwam ik in contact met yoga. Ik vond het zweverig en saai, maar merkte wel dat ik na een les aanzienlijk minder rugpijn had. Zo ontstond een haat-liefdesverhouding met yoga. Op de mat werd ik continu met mezelf geconfronteerd: ik was perfectionistisch, bang om fouten te maken en had bovendien geen enkel contact met mijn lichaam. Tegelijkertijd namen mijn rugklachten in korte tijd af. 

Mijn beoefening van yoga riep veel vragen bij mij op. Ik vond het gek dat jaren fysiotherapie geen effect hadden, terwijl een enkele les yoga veel teweeg bracht. Ook merkte ik op dat yoga me emotioneel maakte. Mijn lichaam vertelde me iets, maar ik begreep het niet. Ondertussen zocht ik steeds meer diepgang en zingeving in mijn leven. Ik maakte radicale keuzes en zette mijn rustige leventje op zijn kop. Ik zocht 'iets', maar kon dat niet onder woorden brengen. 

Na een heftige tijd besloot ik om tijdens een sabbatical naar India af te reizen. Ik zocht meer balans, wilde in contact komen met mijn eigen ik en wilde antwoord op de vragen die yoga bij me opriep. Ik volgende een opleiding tot yogadocent. Tijdens deze opleiding viel al mijn innerlijke onrust weg. Mijn passie voor lesgeven kwam samen met mijn interesse in yoga. Ik vond antwoord op mijn vragen, vooral door naar mijn lijf te luisteren. 

Inmiddels geef ik 3 jaar yogales en kan ik me geen leven zonder yoga meer voorstellen. Door yoga ga ik nog altijd pijnvrij door het leven, maar heb ik ook de rust gevonden waar ik zo naar verlangde. Ik heb geleerd om in contact te komen met mijn lichaam, om emoties toe te laten en om te blijven voelen. Ik ben milder naar mezelf toe, durf mijn kwetsbaarheid te tonen en voel me gelijktijdig sterker dan ooit. In mijn lessen nodig ik mensen uit om het contact met zichzelf aan te gaan. Ons lichaam vertelt veel en door daarnaar te luisteren, zijn we in staat om onszelf te geven wat we nodig hebben. Ik nodig je uit om te onderzoeken wat jouw beoefening van yoga vertelt over de manier waarop je in het leven staat. Hoe je omgaat met (jouw) grenzen, hoe je omgaat met je omgeving en hoe je kunt groeien. 

http://www.everything-is-om.nl/ Voor Hatha yoga, Ashtanga, Yin, Yin/Yang, Vinyasa, Pilates  en yoga nidra.

Kim Lapperre

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik Yoga steeds intensiever en toegewijder gaan beoefenen. Het gaf me al snel een gevoel van ‘thuiskomen’ bij mijzelf en werd mijn basis waar ik steeds weer naar terug kon keren. Yoga geeft me stilte en verdieping en tegelijkertijd creëert het vrijheid en helderheid.

Na een aantal jaar werkervaring opgedaan te hebben in de gezondheidszorg en psychiatrie zie ik steeds vaker dat mensen het contact zijn verloren tussen lichaam en geest, en zich daardoor zoekende of onrustig voelen. Yoga is voor mij een manier om die verbinding te herstellen, het verandert en versterkt je zowel fysiek als mentaal. Ook helpt het mij om meer te leven vanuit vertrouwen, vriendelijkheid en (zelf)acceptatie. Meer te leven in het moment, zonder ergens anders of iemand anders te willen zijn.

Na mijn Yoga docenten opleiding ben ik mij verder gaan verdiepen in de therapeutische kanten van Yoga en de eeuwenoude filosofie. Dit inspireert mij om de kracht van Yoga, in al zijn vormen, te mogen delen met anderen. Mijn lessen kenmerken zich door een balans tussen activatie en verstilling, vloeiende
bewegingen op de ademhaling en het zoeken naar verdieping in de houding en het ervaren van rust binnenin jezelf.

Opleiding

 • Vinyasa Yoga opleiding  200 uur
 • Training bij Delight (begeleid door James Fox) gericht op Yoga en Trauma.
 • Opleiding tot yoga therapeut,Yoga Therapy Institute

Miriam

Miriam Evers van Slowww geeft individuele trajecten, online programma’s, lessen en retreats aan vrouwen die verlangen naar meer rust en balans in hun leven.

''Ik neem je op een warme, toegankelijke en niet zweverige manier mee naar een plek van rust en ontspanning. Een plek waar even niets hoeft of moet en je alle muurtjes en maskers mag laten zakken.

Je leert (weer) ontspannen, bij jezelf in te checken en zo het gefluister op te merken van je lichaam.

Ik weet hoeveel lekkerder, uitgeruster en flexibeler ik me voel wanneer ik tijd maak voor ontspanning en heb gelukkig inmiddels met alle opleidingen maar vooral eigen ervaring een heerlijk setje ‘saving angels’ tot m’n beschikking: Deze verschillende makkelijke technieken helpen om de shift te maken van onrust naar rust. Soms reactief maar steeds meer preventief. Het geeft mij enorm veel vertrouwen en rust om die ‘saving angels’ altijd bij me te hebben en te weten wanneer wat het beste werkt.

En dat gun ik jou ook! 

Zaréh

Zareh, docent Hatha-, Kundalini en Yin yoga en bewoner van Savita

Op mijn 17e las ik het boekje van Siddhartha van H. Hesse over het leven van Boeddha. Het eerste zaadje voor mijn verdere ontwikkeling in yoga en spiritualiteit gelegd.
Ik heb een achtergrond als verpleegkundige en als Sociotherapeut.
Na een moeilijke fase in mijn leven voelde ik en wist ik dat yoga en meditatie mij wel eens goed zouden kunnen doen. En dat bleek. Al tijdens mijn eerste lessen voelde yoga als thuiskomen. Vanaf dat moment is yoga en meditatie onderdeel van mijn leven. Ik doe geen yoga, maar ik leef yoga. Het is een levensvisie en een levensstijl geworden.

Opleidingen
In 2000 de 4-jarige docenten opleiding aan de YAN (Yoga Academie Nederland Amsterdam)

Eerste en tweede graad in Reiki.

Vele bijscholingen bij de Yoga Ashram van Yoga Vidya in Duitsland in de Shivananda leer.

Twee jaren de universele yoga opleiding bij Janna Wingelaar.

4 jaar Zen training bij Nico Tydeman in Amsterdam.

Kasjmir yoga van Koos Zondervan te Groningen.

In 2022 heb ik de Kundalini coachingsopleiding afgerond bij Guru Gian (Jasper Kok).

In de lessen wordt gewerkt vanuit zowel kracht als zachtheid, inspanning en ontspanning. In aandacht voor wat zich aandient. Aards en tegelijkertijd open om te voelen, te ervaren en waar te nemen. Iedere les is een uitnodiging om naar binnen te keren en naar wat is en wat op dit moment losgelaten kan worden. Binnen de lessen doe je mee op je eigen niveau. Je leert je eigen grenzen daarbij te respecteren. Uiteindelijk merk je dat je verandert, je zult leniger worden, beter ademen, makkelijker kunnen ontspannen en meer in balans komen in en met jezelf. Yoga heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik zou niet meer zonder willen.

Tess

Ik ben Tess. Op dit moment werk ik als therapeut, waarbij ik veel aandacht heb voor lichaamsgerichte therapie. Ik begeleid mensen altijd op een holistische manier. De verbinding tussen je hoofd en je lichaam is altijd aanwezig, alleen kan het soms lijken alsof je even de connectie kwijt bent. Die probeer ik in therapie te herstellen, door middel van ademwerk, yin yoga en inzicht gevende gesprekken.

De afgelopen jaren heb ik rond de wereld gereisd en gewerkt, waar ik groepen begeleidde met meditatie, yoga en persoonlijke ontwikkeling. Nu weer in Nederland, ben ik bezig een holistisch platform op te zetten met blogs, artikelen en oefeningen, zodat je op eenvoudige manier thuis aan de slag kunt met de verbinding tussen je body en mind.

Ik ben op dit moment in opleiding tot psychotherapeut, waarin ik veel lichaamsgericht werk en leer omgaan met verschillende groepsdynamieken. Daarnaast heb ik de Yin Yoga Teacher Training (RYT200) in India gedaan.

Je kunt op Instagram @littlesoulsearch volgen, als je meer wilt lezen over mijn holistische denkwijze.

Mariet Verhagen

Ruim 12 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. Ik leerde bewust te ervaren wat er in mijn lichaam en geest omging, dat ik invloed had op hoe ik situaties beleefde en dat ik een keuze had in hoe ik me voelde. Ik raakte geïntrigeerd, wilde meer over yoga weten en besloot een hatha yoga opleiding te volgen. Door me verder op te leiden in de haptonomie en mindfulness creëerde ik een basis die bij me past. Inmiddels heb ik mijn droom verwezenlijkt door van yoga en mindfulness mijn werk te maken.

Met het geven van yoga probeer ik mensen bewust te laten worden van wat er speelt in hun lichaam en geest. Ik geloof dat wanneer je jouw lichaam en geest beter begrijpt, je ook beter en gerichter voor jezelf kunt zorgen. Wanneer je dat doet wordt je vanzelf een blijer en gelukkiger mens.

Marieke van der Maas

Yogadocente, mindfulness trainer, leefstijlcoach, muziekdocente en trainer sociale vaardigheden, 12,5 jaar eigenaar van Praktijk de Lotus.

Toen ik werkte als muziekdocente voor jonge kinderen en hun ouders intrigeerde het me dat ik door mijn zang en klank te laten horen, zoveel rust kon brengen in hun hectische leven .Toen ik zelf moeder werd en yoga op mijn pad kwam viel alles op z’n plek, dit werd mijn passie. In dit vak kon ik mijn prettige stem en andere talenten en creativiteit kwijt, dus begon ik 12,5 jaar geleden mijn praktijk de Lotus in Krimpen aan den IJssel. Ik volgde de 4 jarige yogaopleiding en mindfulness, divers bijscholingen en specialiseerde me in do-in yoga (meridianen) en werd leefstijlcoach. Ik inspireer mensen om gezond te leven en yoga en meditatie op hun eigen manier een plekje in hun leven te geven. Yoga geeft me rust en balans en zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit, ondanks mijn zwakke rug.  Er bestaat voor mij niets mooiers dan mijn passie voor yoga te delen met andere mensen. Yoga verbindt je met jezelf en de ander en zo hoop ik de wereld een beetje mooier te maken.

Opleidingen

• Osmose en Samsara- docentenopleiding, 4 jaar
• Kinderyoga, zwangerschapsyoga, ouderenyoga specialisatie
• Mindfulness Rotterdam docentenopleiding
• 3 jarige Do-in Academy, Yin yoga specialisatie bij Pureyoga
• Post HBO leefstijlcoach

Site: https://www.praktijkdelotus.nl/

Jojamis & Psychologie magazine

Quote uit het artikel: ''Dat is wat Michiel ons steeds voorhoudt. Mediteren begint met mild zijn voor jezelf. Goed gedrag bekrachtigen. De zweep erover is niet de manier om jezelf te verbeteren. Of het nou om je concentratievermogen gaat of om je fysieke conditie: met kleine stapjes en haalbare doelen kom je uiteindelijk verder dan met grootse plannen die stuklopen op frustratie en zelfhaat’.

Contactgegevens

Boedapeststraat 30
2034 CZ Haarlem
06 4250 3525
info@jojamis.nl
Bankrekening: NL56 TRIO 0197 8482 81
KvK: 34329441
BTW nr. : NL001601196B17

Vragen?

Stuur even een berichtje, we helpen je graag verder.

Terug naar boven