Over ons

Over Jojamis en Michiel

Jojamis werd in 2009 opgericht door Michiel, met als doel deelnemers te helpen floreren. Onze activiteiten zijn gericht op opladen, ontspannen en fitter worden, omdat onze maatschappij vaak essentiële elementen mist om vitaal te leven. Michiel en ons team van begeleiders en koks bieden een unieke combinatie van methoden uit mindfulness meditatie, yoga, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en de paleo leefstijl om deelnemers weer in hun kracht te zetten.

video afspelen

Waarom Jojamis?

Yogavakantie zoals jij het wilt...

Jojamis werd in 2009 opgericht door Michiel, met als doel deelnemers te helpen floreren. Onze activiteiten zijn gericht op opladen, ontspannen en fitter worden, omdat onze maatschappij vaak essentiële elementen mist om vitaal te leven. Michiel en ons team van begeleiders en koks bieden een unieke combinatie van methoden uit mindfulness meditatie, yoga, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en de paleo leefstijl om deelnemers weer in hun kracht te zetten.

Bij Jojamis draait een yogavakantie niet alleen om yoga. Onze ervaring heeft geleerd dat deelnemers vaak voor veel meer komen. Naast het beoefenen van yoga en persoonlijke groei, hechten ze waarde aan gezelligheid en plezier met gelijkgestemden, een gezonde levensstijl, respectvolle interacties en het verkrijgen van inzichten. Met meer dan tien jaar ervaring in het organiseren, begeleiden en verfijnen van professionele yogaweken, weten we precies wat een yogavakantie tot een geweldige ervaring maakt. Het is een week die je nooit meer zult vergeten en waar je nog lang energie uit put wanneer je eraan terugdenkt.

Ons doel is om iedereen een fantastische yogavakantie te bieden tegen een eerlijke prijs. We streven naar een vakantie-ervaring die aan al je verwachtingen voldoet en waar je met plezier op terugkijkt. Met meer dan 1000 enthousiaste deelnemers en positieve recensies op Facebook en onze website, hebben we het vertrouwen dat we op de juiste weg zijn.

Jojamis organiseert yoga-reizen naar prachtige bestemmingen, waar je kunt opladen en vitaliseren. Als je op zoek bent naar innerlijke rust, tijd voor jezelf, balans en nieuwe inspiratie, kies dan dit jaar voor een échte vakantie.

Namens Michiel en ons team van begeleiders wensen we je het allerbeste.

Twee ervaren, Nederlandse Yogadocenten.

Gezond en lekker eten, compleet verzorgd.

Een fantastische locatie in de natuur.

Een gezellige, respectvolle week.

Comfortabele bedden en kamers/huisjes.

Voor een ècht ontspannende week.

Top-yoga en perfect georganiseerd.

Michiel Schutte

Yogadocent, vitaliteitscoach, mindfulnesstrainer en oprichter van Jojamis -yogavakanties.

''Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales in een heel kleine yogastudio in Amsterdam. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, meer op mijn gemak, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich net zo te voelen. Hoe kon dit? Daar wilde ik meer van!

Via verschillende leraren en twee docentenopleidingen heb ik me daarom verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie. De opleiding tot vitaliteitscoach gaf me mogelijkheden en inzichten om nog meer gezondheid en vitaliteit te ontwikkelen.

Ik geef nu ruim 15 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen eerst in Amsterdam en nu in Haarlem. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga, meditatie en een gezonde leefstijl enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van''.

Opleidingen

 • Raja Yoga instituut - docentenopleiding
 • Saswitha - Hatha- en bedrijfsyoga docentenopleiding
 • Silva Mindcontol
 • Chivo Vitaliteitscoach
 • Mindfulness Trainer MBCT (Ger Schurink) / Vipassana

Verder is Michiel opgeleid als Natuur- en milieukundige en is hij vader van 2 zoons van 22 en 24 jaar oud.

Ananda de Steur

Ananda is opgegroeid op het eiland Texel waar ze veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en op het strand. De natuur heeft nog steeds een grote rol in alles waar ze zich graag mee bezig houdt. Als yogadocent en fysiotherapeute vindt ze de verbinding tussen het lichaam, de adem, de gedachtewereld en de gemoedstoestand fascinerend. Mijn missie is het bewustzijn van al deze verbindingen te vergroten onder mijn patiënten en leerlingen. Meer bewustzijn zorgt ervoor dat je beter kunt luisteren naar je lichaam en haar signalen... voor een betere balans tussen inspanning en ontspanning, stevigheid en verzachting. Zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Leven vanuit vrijheid en vreugde in verbinding met jezelf en anderen. 

Ananda’s motto: “Doe alles met liefde en aandacht, en alles komt tot bloei.”

Opleidingen

 • Fysiotherapeute
 • Gezondheidswetenschapper VU
 • Yoga Docentenopleiding

Corinne Meijers

Yogadocent en Coach

In 2008, ergens in een met kaarsen verlicht lokaaltje onder in het gebouw van de Haagse Hogeschool, ging ik voor het eerst op een yogamatje. Wat een ervaring om op deze manier mijn lichaam te bewegen. Ik vond het heerlijk om te voelen hoe mijn lichaam sterker werd, zich opende en hoe diep ik in de eindontspanning kon zakken. Echt genieten! Het zaadje voor het voelen en ervaren van mezelf was geplant. Mijn yogabeoefening was niet constant, het was meer in golfbewegingen maar op de een of andere manier kwam ik er altijd bij terug. Ik ben me via workshops en opleidingen meer en meer gaan verdiepen in yoga, meditatie, adem en coaching. Na jaren te hebben gewerkt in commerciële functies en HR, heb ik besloten om me volledig te richten op yoga en coaching. Ik vind het heel fijn om anderen te begeleiden naar rust en plezier in hun leven.

Opleidingen
Yoga Nidra bij Diana Aben
Post HBO Coach opleiding bij Inzicht
Restorative Yoga bij Veda Ela
Anusara Hatha Yoga bij Jayendra Hanley

Sabrina Soebhan

Zo'n 12 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik moest leren leven met de rugklachten die ik had. Voor mij betekende dat de pijn verbijten en elke dag doodleuk op stiletto's rondlopen. Dat symboliseerde hoe ik in het leven stond. Woede, verdriet en pijn stopte ik diep weg en ik leefde een -voor de buitenwereld- perfect leven: ik was jong en ambitieus, had al veel bereikt en had nog veel grootsere plannen. Per toeval kwam ik in contact met yoga. Ik vond het zweverig en saai, maar merkte wel dat ik na een les aanzienlijk minder rugpijn had. Zo ontstond een haat-liefdesverhouding met yoga. Op de mat werd ik continu met mezelf geconfronteerd: ik was perfectionistisch, bang om fouten te maken en had bovendien geen enkel contact met mijn lichaam. Tegelijkertijd namen mijn rugklachten in korte tijd af. 

Mijn beoefening van yoga riep veel vragen bij mij op. Ik vond het gek dat jaren fysiotherapie geen effect hadden, terwijl een enkele les yoga veel teweeg bracht. Ook merkte ik op dat yoga me emotioneel maakte. Mijn lichaam vertelde me iets, maar ik begreep het niet. Ondertussen zocht ik steeds meer diepgang en zingeving in mijn leven. Ik maakte radicale keuzes en zette mijn rustige leventje op zijn kop. Ik zocht 'iets', maar kon dat niet onder woorden brengen. 

Na een heftige tijd besloot ik om tijdens een sabbatical naar India af te reizen. Ik zocht meer balans, wilde in contact komen met mijn eigen ik en wilde antwoord op de vragen die yoga bij me opriep. Ik volgende een opleiding tot yogadocent. Tijdens deze opleiding viel al mijn innerlijke onrust weg. Mijn passie voor lesgeven kwam samen met mijn interesse in yoga. Ik vond antwoord op mijn vragen, vooral door naar mijn lijf te luisteren. 

Inmiddels geef ik 3 jaar yogales en kan ik me geen leven zonder yoga meer voorstellen. Door yoga ga ik nog altijd pijnvrij door het leven, maar heb ik ook de rust gevonden waar ik zo naar verlangde. Ik heb geleerd om in contact te komen met mijn lichaam, om emoties toe te laten en om te blijven voelen. Ik ben milder naar mezelf toe, durf mijn kwetsbaarheid te tonen en voel me gelijktijdig sterker dan ooit. In mijn lessen nodig ik mensen uit om het contact met zichzelf aan te gaan. Ons lichaam vertelt veel en door daarnaar te luisteren, zijn we in staat om onszelf te geven wat we nodig hebben. Ik nodig je uit om te onderzoeken wat jouw beoefening van yoga vertelt over de manier waarop je in het leven staat. Hoe je omgaat met (jouw) grenzen, hoe je omgaat met je omgeving en hoe je kunt groeien. 

http://www.everything-is-om.nl/ Voor Hatha yoga, Ashtanga, Yin, Yin/Yang, Vinyasa, Pilates  en yoga nidra.

Kim Lapperre

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik Yoga steeds intensiever en toegewijder gaan beoefenen. Het gaf me al snel een gevoel van ‘thuiskomen’ bij mijzelf en werd mijn basis waar ik steeds weer naar terug kon keren. Yoga geeft me stilte en verdieping en tegelijkertijd creëert het vrijheid en helderheid.

Na een aantal jaar werkervaring opgedaan te hebben in de gezondheidszorg en psychiatrie zie ik steeds vaker dat mensen het contact zijn verloren tussen lichaam en geest, en zich daardoor zoekende of onrustig voelen. Yoga is voor mij een manier om die verbinding te herstellen, het verandert en versterkt je zowel fysiek als mentaal. Ook helpt het mij om meer te leven vanuit vertrouwen, vriendelijkheid en (zelf)acceptatie. Meer te leven in het moment, zonder ergens anders of iemand anders te willen zijn.

Na mijn Yoga docenten opleiding ben ik mij verder gaan verdiepen in de therapeutische kanten van Yoga en de eeuwenoude filosofie. Dit inspireert mij om de kracht van Yoga, in al zijn vormen, te mogen delen met anderen. Mijn lessen kenmerken zich door een balans tussen activatie en verstilling, vloeiende
bewegingen op de ademhaling en het zoeken naar verdieping in de houding en het ervaren van rust binnenin jezelf.

Opleiding

 • Vinyasa Yoga opleiding  200 uur
 • Training bij Delight (begeleid door James Fox) gericht op Yoga en Trauma.
 • Opleiding tot yoga therapeut,Yoga Therapy Institute

Lisette van Offeren

Voor Lisette bleek yoga en dans de helende reis. Toen zij tijdens haar drukke werk
en leven uitgeblust raakte voelde ze dat yoga haar zou gaan helpen. “Yoga gaf mij
nieuwe energie en levenslust en ik besloot het roer om te gooien.” Lisette liet haar
HR job achter zich en bekwaamde zich in meerdere yogastijlen en life & soul
coaching.
Lisette geeft sinds 2016 les in de magische kracht van yoga en yogadanza. Zij doet
dit vanuit haar praktijk Zielskwaliteiten Yoga & Coaching
In yoga en yogadanza kan Lisette haar creativiteit kwijt en heeft ze ook weer het
spelende, spontane kind in zichzelf ontdekt.
Lisette kent het evenwicht tussen het wat meer serieuze spirituele pad en humor.
“Ik nodig je uit jezelf minder serieus te nemen zodat je met meer vrijheid, speelsheid
en energie ervaart in werk en leven”.

Yoga docentenopleidingen
Deugdenyoga bij Patty Jongemaats
Yin yoga en meditatie bij Stillness in Yoga
Qi flow Yoga met de 5 elementen bij Samsara
Yogadanza bij Ria Suyderhoud
Life & Soul Coaching/Reading: vragen over zielemissie en zielskwaliteiten

Zaréh

Zareh, docent Hatha-, Kundalini en Yin yoga en bewoner van Savita

Op mijn 17e las ik het boekje van Siddhartha van H. Hesse over het leven van Boeddha. Het eerste zaadje voor mijn verdere ontwikkeling in yoga en spiritualiteit gelegd.
Ik heb een achtergrond als verpleegkundige en als Sociotherapeut.
Na een moeilijke fase in mijn leven voelde ik en wist ik dat yoga en meditatie mij wel eens goed zouden kunnen doen. En dat bleek. Al tijdens mijn eerste lessen voelde yoga als thuiskomen. Vanaf dat moment is yoga en meditatie onderdeel van mijn leven. Ik doe geen yoga, maar ik leef yoga. Het is een levensvisie en een levensstijl geworden.

Opleidingen
In 2000 de 4-jarige docenten opleiding aan de YAN (Yoga Academie Nederland Amsterdam)

Eerste en tweede graad in Reiki.

Vele bijscholingen bij de Yoga Ashram van Yoga Vidya in Duitsland in de Shivananda leer.

Twee jaren de universele yoga opleiding bij Janna Wingelaar.

4 jaar Zen training bij Nico Tydeman in Amsterdam.

Kasjmir yoga van Koos Zondervan te Groningen.

In 2022 heb ik de Kundalini coachingsopleiding afgerond bij Guru Gian (Jasper Kok).

In de lessen wordt gewerkt vanuit zowel kracht als zachtheid, inspanning en ontspanning. In aandacht voor wat zich aandient. Aards en tegelijkertijd open om te voelen, te ervaren en waar te nemen. Iedere les is een uitnodiging om naar binnen te keren en naar wat is en wat op dit moment losgelaten kan worden. Binnen de lessen doe je mee op je eigen niveau. Je leert je eigen grenzen daarbij te respecteren. Uiteindelijk merk je dat je verandert, je zult leniger worden, beter ademen, makkelijker kunnen ontspannen en meer in balans komen in en met jezelf. Yoga heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik zou niet meer zonder willen.

Diana

Diana Aben is een ervaren yogaleraar en meditatiebeoefenaar, met een diepe verbinding met de natuur en een passie voor Yoga Nidra. Haar filosofie draait om het dagelijks vinden van rust en herstel, wat ze benadrukt in haar online programma '21 Dagen Ontspannen'. Diana heeft zich gespecialiseerd in diverse yogastijlen, waaronder Japanse Okido Yoga, Restorative Yoga, en Yoga Nidra, met een iRest Yoga Nidra certificatie behaald in 2019. Ze richt zich op de integratie van yoga in het dagelijks leven en biedt bijscholingen voor professionals. Inspiratie vindt ze in eenvoudige dagelijkse activiteiten, de natuur, en leraren als Tara Brach en Pema Chödron. 

In haar lessen en sessies nodigt Diana studenten uit om hun eigen essentie te ontdekken, zowel in beweging als in stilte, en verbinding te maken met de realiteit en wijsheid van het huidige moment, zelfs wanneer dat oncomfortabel kan voelen. Met een warme groet en een dankbaar hart deelt Diana haar kennis en inspiratie met iedereen die deel uitmaakt van haar yoga-reis.

Mariet Verhagen

Ruim 12 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. Ik leerde bewust te ervaren wat er in mijn lichaam en geest omging, dat ik invloed had op hoe ik situaties beleefde en dat ik een keuze had in hoe ik me voelde. Ik raakte geïntrigeerd, wilde meer over yoga weten en besloot een hatha yoga opleiding te volgen. Door me verder op te leiden in de haptonomie en mindfulness creëerde ik een basis die bij me past. Inmiddels heb ik mijn droom verwezenlijkt door van yoga en mindfulness mijn werk te maken.

Met het geven van yoga probeer ik mensen bewust te laten worden van wat er speelt in hun lichaam en geest. Ik geloof dat wanneer je jouw lichaam en geest beter begrijpt, je ook beter en gerichter voor jezelf kunt zorgen. Wanneer je dat doet wordt je vanzelf een blijer en gelukkiger mens.

Marieke van der Maas

Yogadocente, mindfulness trainer, leefstijlcoach, muziekdocente en trainer sociale vaardigheden, 12,5 jaar eigenaar van Praktijk de Lotus.

Toen ik werkte als muziekdocente voor jonge kinderen en hun ouders intrigeerde het me dat ik door mijn zang en klank te laten horen, zoveel rust kon brengen in hun hectische leven .Toen ik zelf moeder werd en yoga op mijn pad kwam viel alles op z’n plek, dit werd mijn passie. In dit vak kon ik mijn prettige stem en andere talenten en creativiteit kwijt, dus begon ik 12,5 jaar geleden mijn praktijk de Lotus in Krimpen aan den IJssel. Ik volgde de 4 jarige yogaopleiding en mindfulness, divers bijscholingen en specialiseerde me in do-in yoga (meridianen) en werd leefstijlcoach. Ik inspireer mensen om gezond te leven en yoga en meditatie op hun eigen manier een plekje in hun leven te geven. Yoga geeft me rust en balans en zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit, ondanks mijn zwakke rug.  Er bestaat voor mij niets mooiers dan mijn passie voor yoga te delen met andere mensen. Yoga verbindt je met jezelf en de ander en zo hoop ik de wereld een beetje mooier te maken.

Opleidingen

• Osmose en Samsara- docentenopleiding, 4 jaar
• Kinderyoga, zwangerschapsyoga, ouderenyoga specialisatie
• Mindfulness Rotterdam docentenopleiding
• 3 jarige Do-in Academy, Yin yoga specialisatie bij Pureyoga
• Post HBO leefstijlcoach

Site: https://www.praktijkdelotus.nl/

Jojamis & Psychologie magazine

Quote uit het artikel: ''Dat is wat Michiel ons steeds voorhoudt. Mediteren begint met mild zijn voor jezelf. Goed gedrag bekrachtigen. De zweep erover is niet de manier om jezelf te verbeteren. Of het nou om je concentratievermogen gaat of om je fysieke conditie: met kleine stapjes en haalbare doelen kom je uiteindelijk verder dan met grootse plannen die stuklopen op frustratie en zelfhaat’.

Contactgegevens

Boedapeststraat 30
2034 CZ Haarlem
06 4250 3525
info@jojamis.nl
Bankrekening: NL56 TRIO 0197 8482 81
KvK: 34329441
BTW nr. : NL001601196B17

Vragen?

Stuur even een berichtje, we helpen je graag verder.

Terug naar boven

Meld je aan!