Over ons

Over Jojamis en Michiel

Jojamis werd in 2009 opgericht door Michiel, met als doel deelnemers te helpen floreren. Onze activiteiten zijn gericht op opladen, ontspannen en fitter worden, omdat onze maatschappij vaak essentiële elementen mist om vitaal te leven. Michiel en ons team van begeleiders en koks bieden een unieke combinatie van methoden uit mindfulness meditatie, yoga, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en de paleo leefstijl om deelnemers weer in hun kracht te zetten.

video afspelen

Waarom Jojamis?

Yogavakantie zoals jij het wilt...

Jojamis werd in 2009 opgericht door Michiel, met als doel deelnemers te helpen floreren. Onze activiteiten zijn gericht op opladen, ontspannen en fitter worden, omdat onze maatschappij vaak essentiële elementen mist om vitaal te leven. Michiel en ons team van begeleiders en koks bieden een unieke combinatie van methoden uit mindfulness meditatie, yoga, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en de paleo leefstijl om deelnemers weer in hun kracht te zetten.

Bij Jojamis draait een yogavakantie niet alleen om yoga. Onze ervaring heeft geleerd dat deelnemers vaak voor veel meer komen. Naast het beoefenen van yoga en persoonlijke groei, hechten ze waarde aan gezelligheid en plezier met gelijkgestemden, een gezonde levensstijl, respectvolle interacties en het verkrijgen van inzichten. Met meer dan tien jaar ervaring in het organiseren, begeleiden en verfijnen van professionele yogaweken, weten we precies wat een yogavakantie tot een geweldige ervaring maakt. Het is een week die je nooit meer zult vergeten en waar je nog lang energie uit put wanneer je eraan terugdenkt.

Ons doel is om iedereen een fantastische yogavakantie te bieden tegen een eerlijke prijs. We streven naar een vakantie-ervaring die aan al je verwachtingen voldoet en waar je met plezier op terugkijkt. Met meer dan 1000 enthousiaste deelnemers en positieve recensies op Facebook en onze website, hebben we het vertrouwen dat we op de juiste weg zijn.

Jojamis organiseert yoga-reizen naar prachtige bestemmingen, waar je kunt opladen en vitaliseren. Als je op zoek bent naar innerlijke rust, tijd voor jezelf, balans en nieuwe inspiratie, kies dan dit jaar voor een échte vakantie.

Namens Michiel en ons team van begeleiders wensen we je het allerbeste.

Twee ervaren, Nederlandse Yogadocenten.

Gezond en lekker eten, compleet verzorgd.

Een fantastische locatie in de natuur.

Een gezellige, respectvolle week.

Comfortabele bedden en kamers/huisjes.

Voor een ècht ontspannende week.

Top-yoga en perfect georganiseerd.

Michiel Schutte

Yogadocent, vitaliteitscoach, mindfulnesstrainer en oprichter van Jojamis -yogavakanties.

''Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales in een heel kleine yogastudio in Amsterdam. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, meer op mijn gemak, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich net zo te voelen. Hoe kon dit? Daar wilde ik meer van!

Via verschillende leraren en twee docentenopleidingen heb ik me daarom verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie. De opleiding tot vitaliteitscoach gaf me mogelijkheden en inzichten om nog meer gezondheid en vitaliteit te ontwikkelen.

Ik geef nu ruim 15 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen eerst in Amsterdam en nu in Haarlem. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga, meditatie en een gezonde leefstijl enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van''.

Opleidingen

 • Raja Yoga instituut - docentenopleiding
 • Saswitha - Hatha- en bedrijfsyoga docentenopleiding
 • Silva Mindcontol
 • Chivo Vitaliteitscoach
 • Mindfulness Trainer MBCT (Ger Schurink) / Vipassana

Verder is Michiel opgeleid als Natuur- en milieukundige en is hij vader van 2 zoons van 22 en 24 jaar oud.

Diana

Diana Aben is een ervaren yogaleraar en meditatiebeoefenaar, met een diepe verbinding met de natuur en een passie voor Yoga Nidra. Haar filosofie draait om het dagelijks vinden van rust en herstel, wat ze benadrukt in haar online programma '21 Dagen Ontspannen'. Diana heeft zich gespecialiseerd in diverse yogastijlen, waaronder Japanse Okido Yoga, Restorative Yoga, en Yoga Nidra, met een iRest Yoga Nidra certificatie behaald in 2019. Ze richt zich op de integratie van yoga in het dagelijks leven en biedt bijscholingen voor professionals. Inspiratie vindt ze in eenvoudige dagelijkse activiteiten, de natuur, en leraren als Tara Brach en Pema Chödron. 

In haar lessen en sessies nodigt Diana studenten uit om hun eigen essentie te ontdekken, zowel in beweging als in stilte, en verbinding te maken met de realiteit en wijsheid van het huidige moment, zelfs wanneer dat oncomfortabel kan voelen. Met een warme groet en een dankbaar hart deelt Diana haar kennis en inspiratie met iedereen die deel uitmaakt van haar yoga-reis.

Sabrina Soebhan

Op jonge leeftijd had ik last van chronische rugpijn en daagde het leven me uit om een weg te vinden in leven met ongemak. Voor mij betekende dat de pijn verbijten en elke dag doodleuk op stiletto's rondlopen. Dat symboliseerde hoe ik in het leven stond. Woede, verdriet en pijn stopte ik diep weg en ik leefde een -voor de buitenwereld- perfect leven: ik was jong en ambitieus, had al veel bereikt en had nog veel grootsere plannen. Per toeval kwam ik in contact met yoga. Ik vond het zweverig en saai, maar merkte wel dat ik na een les aanzienlijk minder rugpijn had. Zo ontstond een haat-liefdesverhouding met yoga. Op de mat werd ik continu met mezelf geconfronteerd: ik was perfectionistisch, bang om fouten te maken en had bovendien geen enkel contact met mijn lichaam. Tegelijkertijd namen mijn rugklachten in korte tijd af. 

Mijn beoefening van yoga riep veel vragen bij mij op. Ik vond het gek dat jaren fysiotherapie geen effect hadden, terwijl een enkele les yoga veel teweeg bracht. Ook merkte ik op dat yoga me emotioneel maakte. Mijn lichaam vertelde me iets, maar ik begreep het niet.  

Na een heftige tijd besloot ik om tijdens een sabbatical naar India af te reizen. Ik zocht meer balans, zingeving en wilde antwoord op de vragen die yoga bij me opriep. Ik volgende een opleiding tot yogadocent. Mijn passies voor lesgeven en filosofie kwamen samen met mijn interesse in yoga. Ik vond antwoord op mijn vragen, vooral door naar mijn lijf te luisteren. 

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en kan ik me geen leven zonder yoga meer voorstellen. Waar het ooit begon als 'pijnbestrijding' werd het uiteindelijk een manier van leven die me veel brengt. 

In mijn lessen nodig ik mensen uit om het contact met zichzelf aan te gaan. Ons lichaam vertelt veel en door daarnaar te luisteren, zijn we in staat om onszelf te geven wat we nodig hebben. Ik nodig je uit om te onderzoeken wat jouw beoefening van yoga vertelt over de manier waarop je in het leven staat. Hoe je omgaat met (jouw) grenzen, hoe je omgaat met je omgeving en hoe je kunt groeien. 

Naast yogavakanties geef ik met mijn bedrijf Everything is Om stressreductie trainingen binnen het bedrijfsleven, emotioneel lichaamswerk en spirituele reizen op Bali, waar ik een aantal jaar heb gewoond. 

Kim Lapperre

Al op jonge leeftijd trok ik naar de beoefening yoga toe, dat ging eigenlijk vanzelf. En als snel merkte ik wat het mij gaf! Het geeft mij een gevoel van thuiskomen, steeds weer, en zoveel verdieping in mijn leven. 

Ik begon bij de meer statische leer van Iyengar, maar mijn yogabeoefening werd steeds losser, vrijer en dynamischer. Mijn eerste yogadocenten opleiding was gericht op Hatha Vinyasa waarbij de vloeiende beweging centraal staat. Yoga is voor mij niet alleen de practise op de mat, maar vooral ook daarbuiten: hoe kan je mee vloeien met het leven? In verbinding staan met jezelf en de wereld om je heen?

Ik begon mij verder te ontwikkelen in de therapeutische kanten van beweging, yoga en meditatie. Verschillende reizen, opleidingen en trainingen brachten mij dichter bij de essentie van wat beweging kan doen. Hoe bewust zijn van jezelf maakt dat je bewuster begint te leven. Voor mijzelf ook een dagelijkse toewijding, om me steeds weer open te stellen en de volheid van het leven in alle opzichten te ervaren. Yoga is voor mij ook het mystieke, de diepte van ontspanning, de verstilling, en vrede vinden in de continue verandering van het leven. Helemaal aanwezig zijn, met alles wat er is.

Mijn lessen kenmerken zich door dynamische, voelbare, somatic flow elementen, ademwerk, yogafilosofie, diepte en verstilling, vrijheid en beweging en graag deel ik de kracht van Yoga Nidra.

Opleidingen

 • Vinyasa teacher training
 • Yoga Therapie (o.a. bij angst, depressie, trauma & burn-out), Yoga Therapy Institute/ Kamini Desai
 • Diverse trainingen in Mindfulness, Yoga Nidra, trauma-sensitieve Yoga, somatic movement
 • Restorative Yoga
 • Psycholoog en lichaamsgerichte therapie
 • Ontspanningsmassage & Ayurvedische yoga massage

Meer over Kim en haar werk lees je op haar website

Ananda de Steur

Ananda is opgegroeid op het eiland Texel waar ze veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en op het strand. De natuur heeft nog steeds een grote rol in alles waar ze zich graag mee bezig houdt. Als yogadocent en fysiotherapeute vindt ze de verbinding tussen het lichaam, de adem, de gedachtewereld en de gemoedstoestand fascinerend. Mijn missie is het bewustzijn van al deze verbindingen te vergroten onder mijn patiënten en leerlingen. Meer bewustzijn zorgt ervoor dat je beter kunt luisteren naar je lichaam en haar signalen... voor een betere balans tussen inspanning en ontspanning, stevigheid en verzachting. Zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Leven vanuit vrijheid en vreugde in verbinding met jezelf en anderen. 

Ananda’s motto: “Doe alles met liefde en aandacht, en alles komt tot bloei.”

Opleidingen

 • Fysiotherapie
 • Gezondheidswetenschapper VU
 • Yoga Docentenopleiding
 • Shiatsu Therapeut

Zaréh

Op mijn 17e las ik het boekje van Siddhartha van H. Hesse over het leven van Boeddha. Het eerste zaadje voor mijn verdere ontwikkeling in yoga en spiritualiteit gelegd.

Ik heb een achtergrond als verpleegkundige en als Sociotherapeut. Na een moeilijke fase in mijn leven voelde ik en wist ik dat yoga en meditatie mij wel eens goed zouden kunnen doen. En dat bleek. Al tijdens mijn eerste lessen voelde yoga als thuiskomen. Vanaf dat moment is yoga en meditatie onderdeel van mijn leven. Ik doe geen yoga, maar ik leef yoga. Het is een levensvisie en een levensstijl geworden.

In mijn lessen wordt gewerkt vanuit zowel kracht als zachtheid, inspanning en ontspanning. In aandacht voor wat zich aandient. Aards en tegelijkertijd open om te voelen, te ervaren en waar te nemen. Iedere les is een uitnodiging om naar binnen te keren en naar wat is en wat op dit moment losgelaten kan worden. Binnen de lessen doe je mee op je eigen niveau. Je leert je eigen grenzen daarbij te respecteren. Uiteindelijk merk je dat je verandert, je zult leniger worden, beter ademen, makkelijker kunnen ontspannen en meer in balans komen in en met jezelf. Yoga heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik zou niet meer zonder willen.

Opleidingen

 • 4-jarige docenten opleiding aan de Yoga Academie Nederland Amsterdam
 • Eerste en tweede graad in Reiki
 • Vele bijscholingen bij de Yoga Ashram van Yoga Vidya in Duitsland in de Shivananda leer
 • Twee jaren de universele yoga opleiding bij Janna Wingelaar
 • Zen training bij Nico Tydeman in Amsterdam
 • Kasjmir yoga van Koos Zondervan in Groningen
 • Kundalini coachingsopleiding bij Guru Gian 

Lisette van Offeren

Dans en muziek zijn altijd mijn passies geweest, al vanaf kind zijn; het brengt mij heel veel levensvreugde. Tijdens meerdere perioden van verlies en ziekte, ontdekte ik naast dans de helende en transformerende kracht van Yoga. Yoga was het keerpunt in mijn reis naar een gezonde balans tussen werk en privé. Yoga helpt je fysiek sterker te worden, het verhoogt je mentale veerkracht en je ervaart meer innerlijke rust.

Mijn benadering als docent is doordrenkt met de liefde en plezier voor beweging, expressie en de diepgang van innerlijke verbinding. Hier zullen we samen werken aan meer vitaliteit, de kracht van positieve energie en ga je een diep gevoel van welbevinden ervaren.  En ik heb nog een passie: koud water zwemmen. Wie weet ga je met mij mee voor een ochtendduik in het kristalheldere riviertje!

“Ik nodig je uit jezelf luchtiger te nemen zodat je meer vrijheid, speelsheid en energie ervaart in je werk en leven!”

Opleidingen

 • Deugdenyoga bij Patty Jongemaats
 • Yin yoga, meridianenleer en mindfulness bij Stillness in Yoga
 • Qi flow Yoga met de 5 elementen bij Samsara
 • Restorative Yoga bij Veda Ela
 • Yogadanza bij Ria Suyderhoud Opleidingen
 • Life&Soul Coaching/ Akasha Reading

Lisette geeft sinds 2016 les in de magische kracht van Yoga en Dans in Verbinding. Zij doet dit vanuit haar praktijk Zielskwaliteiten Yoga & Coaching.

Jojamis & Psychologie magazine

Quote uit het artikel: ''Dat is wat Michiel ons steeds voorhoudt. Mediteren begint met mild zijn voor jezelf. Goed gedrag bekrachtigen. De zweep erover is niet de manier om jezelf te verbeteren. Of het nou om je concentratievermogen gaat of om je fysieke conditie: met kleine stapjes en haalbare doelen kom je uiteindelijk verder dan met grootse plannen die stuklopen op frustratie en zelfhaat’.

Contactgegevens

Boedapeststraat 30
2034 CZ Haarlem
06 4250 3525
info@jojamis.nl
Bankrekening: NL56 TRIO 0197 8482 81
KvK: 34329441
BTW nr. : NL001601196B17

Vragen?

Stuur even een berichtje, we helpen je graag verder.

Terug naar boven

Meld je aan!