Over ons & Contact

Over Jojamis

Jojamis wil deelnemers van de vakantieweken helpen om meer te gaan floreren. Opladen, ontspannen en fitter worden. Onze maatschappij en onze manier van leven mist vaak een aantal essentiële elementen om vitaal te leven. Zoals gezond bewegen, voeding, rust, veiligheid, sociale activiteiten, buitenlucht, slaap en plezier.

Via methoden uit de mindfulness, yoga, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en paleo leefstijl bieden we activiteiten aan die deelnemers weer in hun kracht zetten.

Waarom Jojamis?

Yogavakantie zoals jij het wilt...

Bij Jojamis draait het tijdens de yogavakantie niet alleen om yoga. Onze ervaring is dat deelnemers vaak voor iets heel anders komen. Natuurlijk doen ze graag aan yoga en groeien ze daarin. Maar de gezelligheid en lol met gelijkgestemden, de gezonde manier van leven, de respectvolle en vriendelijke omgang met elkaar en de inzichten die bijna vanzelf boven komen zijn minstens zo belangrijk. Na negen jaar professioneel yogaweken organiseren, begeleiden, evalueren en bijschaven weten we als geen ander wat een yogavakantie een top-yogavakantie maakt. Een week om nooit meer te vergeten en waar je nog lang energie van krijgt als je er aan terugdenkt.

Natuurlijk kun je kiezen voor een aanbieder die net begint met yogavakanties, maar soms word ik best triest van de verhalen die ik daarover hoor. Je betaald toch best een flink bedrag en dan wil je wel dat alle onderdelen van de week top zijn. Eén of twee ongemakken kunnen je mooie ervaring al aardig teniet doen. Ik hoor soms over ijzige kou in het retraitecentrum, lawaai, muggen, gestreste en geïrriteerde begeleiders, lessen die uitvallen, hele weken die geannuleerd worden, hoge extra kosten voor transfers en maaltijden, harde bedden etc.

Waarom zou je dat risico nemen? Ons doel is voor iedereen een top-yogavakantie voor een eerlijke prijs. Een vakantie zoals je mag verwachten en waar je nog lang met plezier op terugkijkt. De 1000+ enthousiaste deelnemers en de recensies op Facebook en op onze site geven ons het vertrouwen dat we op de goede weg zitten.

Jojamis organiseert yoga reizen naar prachtige plekken. Yoga vakanties die je opladen en vitaliseren. Zoek je innerlijke rust, tijd voor jezelf, balans, nieuwe inspiratie? Kies dan dit jaar voor écht vakantie.

Alle goeds van de begeleiders: Michiel, Ananda, Ilse, Sabrina, Paula en Bianca.

Twee ervaren, Nederlandse Yogadocenten.

Gezond en lekker eten, compleet verzorgd.

Een sfeervolle locatie in de natuur.

Een gezellige, respectvolle week.

Comfortabele bedden en kamers/huisjes.

Tijd om tot rust te komen.

Top-yoga en perfect georganiseerd.

Michiel Schutte

Yogadocent, vitaliteitscoach, mindfulnesstrainer en oprichter van Jojamis -yogavakanties en yogastudio.

''Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales in een heel kleine yogastudio in Amsterdam. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, meer op mijn gemak, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich net zo te voelen. Hoe kon dit? Daar wilde ik meer van!

Via verschillende leraren en twee docentenopleidingen heb ik me daarom verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie. De opleiding tot vitaliteitscoach gaf me mogelijkheden en inzichten om nog meer gezondheid en vitaliteit te ontwikkelen.

Ik geef nu ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen eerst in Amsterdam en nu in Haarlem. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga, meditatie en een gezonde leefstijl enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van''.

Opleidingen

 • Raja Yoga instituut - docentenopleiding
 • Saswitha - Hatha- en bedrijfsyoga docentenopleiding
 • Silva Mindcontol
 • Chivo Vitaliteitscoach
 • Mindfulness Trainer MBCT (Ger Schurink) / Vipassana

Verder is Michiel opgeleid als Natuur- en milieukundige, vader van 2 zoons van 20 en 18 jaar oud en man van Ilse.

Ananda de Steur

Ananda is opgegroeid op het eiland Texel waar ze veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en op het strand. De natuur heeft nog steeds een grote rol in alles waar ze zich graag mee bezig houdt. Als yogadocent en fysiotherapeute vindt ze de verbinding tussen het lichaam, de adem, de gedachtewereld en de gemoedstoestand fascinerend. Mijn missie is het bewustzijn van al deze verbindingen te vergroten onder mijn patiënten en leerlingen. Meer bewustzijn zorgt ervoor dat je beter kunt luisteren naar je lichaam en haar signalen... voor een betere balans tussen inspanning en ontspanning, stevigheid en verzachting. Zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Leven vanuit vrijheid en vreugde in verbinding met jezelf en anderen. 

Ananda’s motto: “Doe alles met liefde en aandacht, en alles komt tot bloei.”

Opleidingen

 • Fysiotherapeute
 • Gezondheidswetenschapper VU
 • Yoga Docentenopleiding

Irene Hertogh

Al vele jaren de trotse eigenaar en oprichter van yogastudio The city retreat in Den Haag. Irene heeft zeer veel ervaring in verschillende vormen van yoga en in het begeleiden van yogavakanties.

'Vanaf jongs af aan ben ik al gefascineerd door dans, muziek en bewegen. Ik heb lange tijd aan klassiek ballet gedaan en op mijn veertiende ben ik begonnen met yoga. Toen ik aan yoga begon, was dit voornamelijk als poging om van een rugblessure af te komen. Dit lukte vrij snel, maar dit betekende niet dat ik stopte met yoga. Gegrepen door de bijzondere houdingen en het gevoel dat het me gaf, bleef ik ermee doorgaan.
Na een aantal jaar yoga beoefenen, besefte ik dat yoga veel meer was dan alleen maar wat houdingen uitvoeren. Ik begon me te verdiepen in de meditatieve kant van yoga. Daarnaast begon ik ook te beseffen dat yoga iets was wat ik aan iedereen door wilde geven.

Tijdens mijn studie Communicatie ben ik daarom begonnen met een yogadocenten opleiding en met het volgen van diverse andere opleidingen met betrekking tot lichaamswerk. Hierdoor ben ik tijdens mijn studie gaan werken als freelance yoga-, pilates- en aerobicdocent op diverse locaties.

Maar na deze opleidingen en dit freelancewerk hield het niet op. Ik ben steeds meer cursussen en bijscholing gaan doen in binnen en buitenland. En na een reis van een paar maanden door Azië (waar ik diverse massageopleiding heb gevolgd bij het ITM in Chang Mai – Thailand) heb ik in 2010 mijn eigen yogastudio geopend. Ik wilde niets liever dan in een fijne omgeving mensen weer tot zichzelf laten komen om (weer) te gaan stralen. De rust, vrijheid en kracht die yoga mij gaf, wil ik het liefst iedereen laten ervaren.

Nog steeds volg ik cursussen in binnen- en buitenland bij gerenommeerde yogadocenten zoals Shiva Rea, Dona Holleman, Max Strom en Simon Park. ‘

Ilse Kroonberg

Holosistisch Massagetherapeut, docent bij Holos© (academie voor massagetherapie) en vervent yogabeoefenaar en -trainer.

“Yoga is voor mij een way of life. Met yoga ben ik in het hier en nu. Yoga herinnert me eraan bewust te blijven dat ik zelf verantwoording draag voor mijn eigen geluk. Het houdt mij ‘wakker’ in plaats van weg te glijden in de waan van de dag, slachtofferschap of te reageren op de automatische piloot met ooit eens ingesleten gedrag dat allang niet meer bij mij past.

Helderheid en verbinding zijn mijn belangrijkste waarden. En deze twee zet ik ook graag in bij mijn massages en het begeleiden van een groep. Helderheid gebruik ik om bij de essentie te komen en te blijven. Verbinding laat mij zijn in contact met mezelf, met de ander en de natuur. In verbinding voel ik respect, warmte en liefde: Kortom laat ik zijn wat er is.

Ik heb een holistische mensbeeld. Ik bekijk de mens in zijn geheel: als eenheid van lichaam en geest. Als geheel mens besta je uit: Je lichaam, je denken en je gevoelens. Daarnaast heb je een sociale, emotionele en spirituele belevingswereld. Een onbalans op het ene niveau heeft ook effect op (een van) de andere niveaus.

Mijn massages en yogalessen zijn een uitnodiging om helemaal met je aandacht bij jezelf te komen. In het hier en nu. Je gedachten komen tot rust en je natuurlijk zelfhelend vermogen wordt aangesproken. De heilzame werking van massage en yoga kan nog verder gaan; je kunt je bewust worden van waar je staat in je leven. Van hoe je omgaat met jezelf, je omgeving en dat wat je op je pad tegenkomt.”

Meer informatie op massagepraktijkhaarlem.nl

Bianca Heezen

Bianca Heezen, docent Vinyasa en Yin yoga, lichaamsgericht trainer/coach in persoonlijke
ontwikkeling en een enorme liefde voor natuur en eilanden.
Mijn passie voor yoga begon jaren geleden tijdens een yogavakantie in Spanje. Het gevoel dat ik
kreeg van een week lang yoga in een prachtige omgeving kon ik niet omschrijven. Het werd mijn
drijfveer om terug in Nederland datzelfde te willen ervaren. Yoga voelde voor mij als thuiskomen,
iedere keer weer, waar ik ook was. Nadat ik jarenlang door mijn leven had gerend leerde ik nu mijn
aandacht naar binnen te richten en te voelen wat ik nodig had.
Inmiddels is yoga een manier van leven geworden. Mijn opleidingen hebben mijn leven verrijkt, ik
deed ze niet in de eerste plaats om les te willen geven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan,
ik vind het een voorrecht om yoga te mogen delen. Als trainer en coach gebruik ik yoga om het
lichaam meer te betrekken in persoonlijke en professionele ontwikkeling. We leven in een wereld
waarin we met onze aandacht vooral in het hoofd zijn en ons vaak niet bewust zijn van signalen die
het lichaam afgeeft en patronen die daar liggen opgeslagen.
Yoga helpt je meer in het moment te zijn, je grenzen te (her)kennen en daardoor beter voor jezelf te
zorgen. Iedere oefening is een uitnodiging om op onderzoek uit te gaan naar jezelf. Ik begeleid je
graag tijdens dat mooie onderzoek.

Opleidingen

 • Hatha/Vinyasa yoga teacher training, Yoga Minds Academy
 • Yin Yoga teacher training, Rise & Shine Yoga
 • Yogacoach in Personal Leadership Program, Raafwerk
 • Organization and relationship systems coaching (ORSC Fundamentals), CRR Global
  Meer informatie op https://www.biancaheezen.nl/

Sabrina Soebhan

Zo'n 12 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik moest leren leven met de rugklachten die ik had. Voor mij betekende dat de pijn verbijten en elke dag doodleuk op stiletto's rondlopen. Dat symboliseerde hoe ik in het leven stond. Woede, verdriet en pijn stopte ik diep weg en ik leefde een -voor de buitenwereld- perfect leven: ik was jong en ambitieus, had al veel bereikt en had nog veel grootsere plannen. Per toeval kwam ik in contact met yoga. Ik vond het zweverig en saai, maar merkte wel dat ik na een les aanzienlijk minder rugpijn had. Zo ontstond een haat-liefdesverhouding met yoga. Op de mat werd ik continu met mezelf geconfronteerd: ik was perfectionistisch, bang om fouten te maken en had bovendien geen enkel contact met mijn lichaam. Tegelijkertijd namen mijn rugklachten in korte tijd af. 

Mijn beoefening van yoga riep veel vragen bij mij op. Ik vond het gek dat jaren fysiotherapie geen effect hadden, terwijl een enkele les yoga veel teweeg bracht. Ook merkte ik op dat yoga me emotioneel maakte. Mijn lichaam vertelde me iets, maar ik begreep het niet. Ondertussen zocht ik steeds meer diepgang en zingeving in mijn leven. Ik maakte radicale keuzes en zette mijn rustige leventje op zijn kop. Ik zocht 'iets', maar kon dat niet onder woorden brengen. 

Na een heftige tijd besloot ik om tijdens een sabbatical naar India af te reizen. Ik zocht meer balans, wilde in contact komen met mijn eigen ik en wilde antwoord op de vragen die yoga bij me opriep. Ik volgende een opleiding tot yogadocent. Tijdens deze opleiding viel al mijn innerlijke onrust weg. Mijn passie voor lesgeven kwam samen met mijn interesse in yoga. Ik vond antwoord op mijn vragen, vooral door naar mijn lijf te luisteren. 

Inmiddels geef ik 3 jaar yogales en kan ik me geen leven zonder yoga meer voorstellen. Door yoga ga ik nog altijd pijnvrij door het leven, maar heb ik ook de rust gevonden waar ik zo naar verlangde. Ik heb geleerd om in contact te komen met mijn lichaam, om emoties toe te laten en om te blijven voelen. Ik ben milder naar mezelf toe, durf mijn kwetsbaarheid te tonen en voel me gelijktijdig sterker dan ooit. In mijn lessen nodig ik mensen uit om het contact met zichzelf aan te gaan. Ons lichaam vertelt veel en door daarnaar te luisteren, zijn we in staat om onszelf te geven wat we nodig hebben. Ik nodig je uit om te onderzoeken wat jouw beoefening van yoga vertelt over de manier waarop je in het leven staat. Hoe je omgaat met (jouw) grenzen, hoe je omgaat met je omgeving en hoe je kunt groeien. 

http://www.everything-is-om.nl/ Voor Hatha yoga, Ashtanga, Yin, Yin/Yang, Vinyasa, Pilates  en yoga nidra.

Jobjan blonk

Jobjan Blonk (1989) is een bevlogen bewegingswetenschapper die zelf ook niet stil kan zitten. Na het afronden van de master Sport, Exercise & Health eind 2013 heeft hij uiteenlopende werkervaring opgedaan in het sportieve en wetenschappelijke werkveld. Het geeft hem veel voldoening en energie om mensen met sport, spel en creativiteit in verbinding te brengen en te laten ontwikkelen. Dit doet hij als vitaliteitsadviseur bij Bewegen Werkt, als zelfstandige vanuit zijn evenementenbedrijfje Sport Eventjes en als gymmeester bij ApenkooiGym. Uiteenlopend werk met als gemeenschappelijk doel het letterlijk en figuurlijk in beweging brengen van mensen. Plezier, avontuur en samenwerking zijn hierbij vaste ingrediënten.

Kim Lapperre

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik Yoga steeds intensiever en toegewijder gaan beoefenen. Het gaf me al snel een gevoel van ‘thuiskomen’ bij mijzelf en werd mijn basis waar ik steeds weer naar terug kon keren. Yoga geeft me stilte en verdieping en tegelijkertijd creëert het vrijheid en helderheid.

Na een aantal jaar werkervaring opgedaan te hebben in de gezondheidszorg en psychiatrie zie ik steeds vaker dat mensen het contact zijn verloren tussen lichaam en geest, en zich daardoor zoekende of onrustig voelen. Yoga is voor mij een manier om die verbinding te herstellen, het verandert en versterkt je zowel fysiek als mentaal. Ook helpt het mij om meer te leven vanuit vertrouwen, vriendelijkheid en (zelf)acceptatie. Meer te leven in het moment, zonder ergens anders of iemand anders te willen zijn.

Na mijn Yoga docenten opleiding ben ik mij verder gaan verdiepen in de therapeutische kanten van Yoga en de eeuwenoude filosofie. Dit inspireert mij om de kracht van Yoga, in al zijn vormen, te mogen delen met anderen. Mijn lessen kenmerken zich door een balans tussen activatie en verstilling, vloeiende
bewegingen op de ademhaling en het zoeken naar verdieping in de houding en het ervaren van rust binnenin jezelf.

Opleiding

 • Vinyasa Yoga opleiding  200 uur
 • Training bij Delight (begeleid door James Fox) gericht op Yoga en Trauma.
 • Opleiding tot yoga therapeut,Yoga Therapy Institute

Mariet Verhagen

Ruim 12 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. Ik leerde bewust te ervaren wat er in mijn lichaam en geest omging, dat ik invloed had op hoe ik situaties beleefde en dat ik een keuze had in hoe ik me voelde. Ik raakte geïntrigeerd, wilde meer over yoga weten en besloot een hatha yoga opleiding te volgen. Door me verder op te leiden in de haptonomie en mindfulness creëerde ik een basis die bij me past. Inmiddels heb ik mijn droom verwezenlijkt door van yoga en mindfulness mijn werk te maken.

Met het geven van yoga probeer ik mensen bewust te laten worden van wat er speelt in hun lichaam en geest. Ik geloof dat wanneer je jouw lichaam en geest beter begrijpt, je ook beter en gerichter voor jezelf kunt zorgen. Wanneer je dat doet wordt je vanzelf een blijer en gelukkiger mens.

Jojamis & Psychologie magazine

Quote uit het artikel: ''Dat is wat Michiel ons steeds voorhoudt. Mediteren begint met mild zijn voor jezelf. Goed gedrag bekrachtigen. De zweep erover is niet de manier om jezelf te verbeteren. Of het nou om je concentratievermogen gaat of om je fysieke conditie: met kleine stapjes en haalbare doelen kom je uiteindelijk verder dan met grootse plannen die stuklopen op frustratie en zelfhaat’.

Contactgegevens

Boedapeststraat 30
2034 CZ Haarlem
06 4250 3525
info@jojamis.nl
Bankrekening: NL56 TRIO 0197 8482 81
KvK: 34329441
BTW nr. : NL001601196B17

Vragen?

Stuur even een berichtje, we helpen je graag verder.

Terug naar boven