Over ons & Contact

Over Jojamis

Jojamis wil deelnemers van de vakantieweken helpen om meer te gaan floreren. Opladen, ontspannen en fitter worden. Onze maatschappij en onze manier van leven mist vaak een aantal essentiële elementen om vitaal te leven. Zoals gezond bewegen, voeding, rust, veiligheid, sociale activiteiten, buitenlucht, slaap en plezier.

Via methoden uit de mindfulness, yoga, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en paleo leefstijl bieden we activiteiten aan tijdens vakantieweken die deelnemers weer in hun kracht zetten.

Waarom Jojamis?

De brede kennis en ervaring die je als deelnemer opdoet tijdens een yogavakantie is voor de meeste deelnemers van grote waarde.

Zo leert de één om in contact te komen met diepe rust en welbevinden. De ander voelt zich na afloop gelukkiger en helderder, weet weer wat hij of zij wil. Weer een ander voelt dat frustratie en tegenzin zijn afgenomen en voelt zich meer op zijn of haar gemak met hoe-het-is.

Stuk voor stuk belangrijke vaardigheden en inzichten, soms zelfs life-changing. Een yogavakantie of vitaliteitsweek met Jojamis biedt veel meer dan een weekje asana's beoefenen. Sinds de eerste weken in 2009 schaven we de inhoud bij zodat iedere deelnemer er uit kan halen wat voor hem of haar op dat moment belangrijk is. Wil je het zelf ervaren? Kies dan een week uit die bij jou past. 

Een ervaren, Nederlandstalige Yogadocent.

Gezond en lekker eten.

Een sfeervolle locatie in de natuur.

Een gezellige, respectvolle week.

Geen grote groepen.

Een compleet verzorgde vakantie.

Tijd om tot rust te komen.

Met af en toe een oosterse wijsheid ;-).

Michiel

Yogadocent, vitaliteitscoach, mindfulnesstrainer en oprichter van Jojamis -yogavakanties en yogastudio.

Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales in een heel kleine yogastudio in Amsterdam. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, meer op mijn gemak, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich net zo te voelen. Hoe kon dit? Daar wilde ik meer van!

Via verschillende leraren en twee docentenopleidingen heb ik me daarom verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie. De opleiding tot vitaliteitscoach gaf me mogelijkheden en inzichten om nog meer gezondheid en vitaliteit te ontwikkelen.

Ik geef nu ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen eerst in Amsterdam en nu in Haarlem. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga, meditatie en een gezonde leefstijl enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van.

Opleidingen

  • Raja Yoga instituut - docentenopleiding
  • Saswitha - Hatha- en bedrijfsyoga docentenopleiding
  • Silva Mindcontol
  • Chivo Vitaliteitscoach
  • Opleiding Mindfulness Trainer MBCT (Ger Schurink) / Vipassana

Verder ben ik ook nog Natuur- en milieukundige, vader van 2 zoons van 18 en 16 jaar oud en man van Ilse.

Ananda

 

Doordat ik op het eiland Texel opgroeide, heb ik altijd veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en het strand. Als kind vond ik het heerlijk om in de natuur te zijn met mijn familie en stonden samenzijn, avontuur en speelsheid centraal. Naarmate ik ouder werd en soms spanning ervaarde omdat ik alle kansen in het leven met beide handen wilde aangrijpen was de natuur juist meer een anker voor mij om ontspanning en verwondering te vinden in het huidige moment. Inmiddels zie ik dat de natuur en verbinding centraal staan in alles waar ik me graag mee bezig houdt.

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en het eten te verzorgen voor groepen mensen. Het liefst met allemaal verse en natuurlijke producten. Als fysiotherapeute zie ik een sterke verbinding tussen lichaam en geest en geloof ik in het zelfhelende vermogen van het lichaam. Dit wordt mogelijk door een juiste balans te creëren tussen belasting en belastbaarheid. Dit is niet altijd even gemakkelijk, maar door met aandacht te luisteren naar ons lichaam kunnen we onze behoeftes beter herkennen en misschien wel communiceren waardoor we meer in contact komen te staan met onszelf en met de ander. Het échte contact met mijzelf en met de mensen om mij heen is iets wat mij heel gelukkig maakt.

De yoga- opleiding stimuleert mij om aandachtig te blijven en te leren van wat mijn lichaam mij te vertellen heeft. Yoga helpt me in een evenwichtige benadering van situaties waarbij de aspecten als avontuurlijke nieuwsgierigheid en speelsheid gecombineerd worden met ontspanning, verwondering en lief zijn voor mezelf en mijn omgeving. 

Opleidingen

  • Fysiotherapeute
  • Gezondheidswetenschapper VU
  • Yoga Docentenopleiding

Rachel

Mijn naam is Rachel Renet (1988) en oorspronkelijk kom ik uit het Limburgse Geleen. Sinds een aantal jaar woon ik in Castricum waar ik geniet van de duinen en het strand.  Als opgeleid psycholoog ben ik een aantal jaar werkzaam ben geweest in de reguliere gezondheidszorg, ik kwam er echter achter dat een rustigere en aandachtigere manier van werken meer bij me past. Daarom volgde ik een yoga teacher training bij De Nieuwe Yogaschool onder leiding van Johan Noorloos, Skadi van Paasschen en Alison Melvin.

Ik kwam met yoga in aanraking tijdens een moeilijke periode in mijn eigen leven. Het voelde als thuiskomen. Lange tijd was ik op zoek naar geluk buiten mezelf. Yoga heeft me geholpen om de beweging naar binnen te maken, te vertragen en eerlijk naar mezelf te kijken wat er speelt. Het heeft me naar m’n lichaam leren luisteren om te begrijpen wat het nodig heeft. In mijn lessen hoop ik je te inspireren om mild naar jezelf te zijn en goed voor jezelf te zorgen. Een van mijn favoriete uitspraken is dan ook: “Begin waar je bent, doe wat je kunt”.

Opleidingen

  • Psychologie
  • Yoga Docentenopleiding - De Nieuwe Yogaschool

Ilse

Holosistisch Massagetherapeut, docent bij Holos© (academie voor massagetherapie) en vervent yogabeoefenaar en -trainer.

“Yoga is voor mij een way of life. Met yoga ben ik in het hier en nu. Yoga herinnert me eraan bewust te blijven dat ik zelf verantwoording draag voor mijn eigen geluk. Het houdt mij ‘wakker’ in plaats van weg te glijden in de waan van de dag, slachtofferschap of te reageren op de automatische piloot met ooit eens ingesleten gedrag dat allang niet meer bij mij past.

Helderheid en verbinding zijn mijn belangrijkste waarden. En deze twee zet ik ook graag in bij mijn massages en het begeleiden van een groep. Helderheid gebruik ik om bij de essentie te komen en te blijven. Verbinding laat mij zijn in contact met mezelf, met de ander en de natuur. In verbinding voel ik respect, warmte en liefde: Kortom laat ik zijn wat er is.

Ik heb een holistische mensbeeld. Ik bekijk de mens in zijn geheel: als eenheid van lichaam en geest. Als geheel mens besta je uit: Je lichaam, je denken en je gevoelens. Daarnaast heb je een sociale, emotionele en spirituele belevingswereld. Een onbalans op het ene niveau heeft ook effect op (een van) de andere niveaus.

Mijn massages en yogalessen zijn een uitnodiging om helemaal met je aandacht bij jezelf te komen. In het hier en nu. Je gedachten komen tot rust en je natuurlijk zelfhelend vermogen wordt aangesproken. De heilzame werking van massage en yoga kan nog verder gaan; je kunt je bewust worden van waar je staat in je leven. Van hoe je omgaat met jezelf, je omgeving en dat wat je op je pad tegenkomt.”

Meer informatie op massagepraktijkhaarlem.nl

Paula

"Toen ik ruim zes jaar geleden begon met yoga, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik snapte niet hoe het kon, maar na de lessen voelde ik me steeds zó goed! Rustiger in mijn hoofd en fit en ontspannen in mijn lijf.

Dit vond ik zo tof dat ik besloot een opleiding te volgen tot yoga docent. Door deze opleiding kon ik mezelf vier jaar lang intensief bezighouden met yoga en alles dat erbij komt kijken. Het was en is voor mij een grote verrijking om steeds beter te snappen hoe het menselijk lichaam en de menselijke geest werkt, hoe je die twee gezond kunt houden en hoe ik dat ook aan andere mensen kan overbrengen.

Tijdens mijn opleiding begon ik steeds beter te begrijpen waarom het zo goed voelde: in de lessen zijn de oefeningen een soort experimenten. Ik oefende in de les met observeren, mezelf bewust worden van allerlei dingen en met rustig blijven in allerlei situaties, zodat ik dit in het dagelijks leven kon en kan toepassen. Yoga is daarom heel belangrijk voor mij: het geeft me enorm veel levensvreugde en plezier en leert me tegelijkertijd op een rustige en overzichtelijke manier te dealen met de ongemakken en moeilijkere dingen van het leven.

Inmiddels geef ik nu vier jaar yogales en heb ik aan allerlei verschillende groepen mensen lesgegeven: mensen die wekelijks naar een yogaschool komen om les te volgen, maar ook aan advocaten op hun kantoor, aan schoolgroepen en aan jongeren en gezinnen op een surfcamp in Zuid-Frankrijk. Een aantal zomers heb ik bovendien kunnen proeven van hoe het is om zelf een yogaschool te runnen en alle lessen te draaien. Verder heb ik meer dan 10 weken de dagelijkse yogalessen verzorgt tijdens de Jojamis yogavakanties in Tenerife, De Ardennen en in de Achterhoek.

En nu zie ik er heel erg naar uit om jou als deelnemer -al is het maar een klein beetje- te laten ervaren wat yoga jou kan brengen."

Mariet

Ruim 12 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. Ik leerde bewust te ervaren wat er in mijn lichaam en geest omging, dat ik invloed had op hoe ik situaties beleefde en dat ik een keuze had in hoe ik me voelde. Ik raakte geïntrigeerd, wilde meer over yoga weten en besloot een hatha yoga opleiding te volgen. Door me verder op te leiden in de haptonomie en mindfulness creëerde ik een basis die bij me past. Inmiddels heb ik mijn droom verwezenlijkt door van yoga en mindfulness mijn werk te maken.


Met het geven van yoga probeer ik mensen bewust te laten worden van wat er speelt in hun lichaam en geest. Ik geloof dat wanneer je jouw lichaam en geest beter begrijpt, je ook beter en gerichter voor jezelf kunt zorgen. Wanneer je dat doet wordt je vanzelf een blijer en gelukkiger mens.

Sabrina

Zo'n 12 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik moest leren leven met de rugklachten die ik had. Voor mij betekende dat de pijn verbijten en elke dag doodleuk op stiletto's rondlopen. Dat symboliseerde hoe ik in het leven stond. Woede, verdriet en pijn stopte ik diep weg en ik leefde een -voor de buitenwereld- perfect leven: ik was jong en ambitieus, had al veel bereikt en had nog veel grootsere plannen. Per toeval kwam ik in contact met yoga. Ik vond het zweverig en saai, maar merkte wel dat ik na een les aanzienlijk minder rugpijn had. Zo ontstond een haat-liefdesverhouding met yoga. Op de mat werd ik continu met mezelf geconfronteerd: ik was perfectionistisch, bang om fouten te maken en had bovendien geen enkel contact met mijn lichaam. Tegelijkertijd namen mijn rugklachten in korte tijd af. 

Mijn beoefening van yoga riep veel vragen bij mij op. Ik vond het gek dat jaren fysiotherapie geen effect hadden, terwijl een enkele les yoga veel teweeg bracht. Ook merkte ik op dat yoga me emotioneel maakte. Mijn lichaam vertelde me iets, maar ik begreep het niet. Ondertussen zocht ik steeds meer diepgang en zingeving in mijn leven. Ik maakte radicale keuzes en zette mijn rustige leventje op zijn kop. Ik zocht 'iets', maar kon dat niet onder woorden brengen. 

Na een heftige tijd besloot ik om tijdens een sabbatical naar India af te reizen. Ik zocht meer balans, wilde in contact komen met mijn eigen ik en wilde antwoord op de vragen die yoga bij me opriep. Ik volgende een opleiding tot yogadocent. Tijdens deze opleiding viel al mijn innerlijke onrust weg. Mijn passie voor lesgeven kwam samen met mijn interesse in yoga. Ik vond antwoord op mijn vragen, vooral door naar mijn lijf te luisteren. 

Inmiddels geef ik 3 jaar yogales en kan ik me geen leven zonder yoga meer voorstellen. Door yoga ga ik nog altijd pijnvrij door het leven, maar heb ik ook de rust gevonden waar ik zo naar verlangde. Ik heb geleerd om in contact te komen met mijn lichaam, om emoties toe te laten en om te blijven voelen. Ik ben milder naar mezelf toe, durf mijn kwetsbaarheid te tonen en voel me gelijktijdig sterker dan ooit. In mijn lessen nodig ik mensen uit om het contact met zichzelf aan te gaan. Ons lichaam vertelt veel en door daarnaar te luisteren, zijn we in staat om onszelf te geven wat we nodig hebben. Ik nodig je uit om te onderzoeken wat jouw beoefening van yoga vertelt over de manier waarop je in het leven staat. Hoe je omgaat met (jouw) grenzen, hoe je omgaat met je omgeving en hoe je kunt groeien. 

http://www.everything-is-om.nl/ Voor Hatha yoga, Ashtanga, Yin, Yin/Yang, Vinyasa, Pilates  en yoga nidra.

Jojamis & Psychologie magazine

Quote uit het artikel: ''Dat is wat Michiel ons steeds voorhoudt. Mediteren begint met mild zijn voor jezelf. Goed gedrag bekrachtigen. De zweep erover is niet de manier om jezelf te verbeteren. Of het nou om je concentratievermogen gaat of om je fysieke conditie: met kleine stapjes en haalbare doelen kom je uiteindelijk verder dan met grootse plannen die stuklopen op frustratie en zelfhaat’.

Contactgegevens

Boedapeststraat 30
2034 CZ Haarlem
06 4250 3525
info@jojamis.nl
Bankrekening: NL56 TRIO 0197 8482 81
KvK: 34329441
BTW: 130683425B01

Vragen?

Stuur even een berichtje, we helpen je graag verder.

Terug naar boven