Hoe kies je een yoga vakantie die bij jou past? Enkele tips voor het kiezen van de juiste yogavakantie of yogareis. Wil je vooral veel yoga beoefenen? Kies dan een yoga retraite of yoga intensive. Dan krijg je meestal 4 tot 8 uur per dag yogales. Vaak beginnen de lessen al vroeg, om 6 of […]

Hoe kies je een yoga vakantie die bij jou past?

Hoe kies je een yoga vakantie die bij jou past?

Enkele tips voor het kiezen van de juiste yogavakantie of yogareis.

Wil je vooral veel yoga beoefenen?
Kies dan een yoga retraite of yoga intensive. Dan krijg je meestal 4 tot 8 uur per dag yogales. Vaak beginnen de lessen al vroeg, om 6 of 7 uur in de ochtend.

Wil je yoga beoefenen, maar gaat het je ook om gezelligheid en vakantie vieren?
Kies dan een yoga vakantie. Dan krijg je meestal korter yogales. Zo’n 1,5 tot 3 uur per dag. Naast de yoga worden er vaak excursies en andere activiteiten georganiseerd.

Wil je naast yoga ook andere activiteiten beoefenen?
Een yoga week biedt vaak naast yoga nog een andere activiteit. Zoals mediteren, wandelen in de natuur, health, vitaliteit, qi gong, dans, een gezondheidsprogramma, detox, pilatus, healings, astrologie, skiën etc.

Neem contact op
Ik raad je aan altijd eerst even te bellen met degene die de week begeleidt. Je kunt dan je vragen kwijt en je krijgt een idee of het klikt met de begeleider/yoga docent.

De reis
Meestal wordt de yoga vakantie of yoga week aangeboden zonder de reis. Als je gaat vliegen let er dan op of de transfer naar de locatie geregeld is. Een taxi of huurauto kan flink wat extra kosten met zich meebrengen.

De prijs
Koopjes bestaan niet, behalve bij de tweedehands spulletjes op marktplaats. Je krijgt waar je voor betaald. Bij een duurdere yoga vakantie (700,- – 1200,-) is de accommodatie luxer, en het eten beter verzorgd. Een goedkopere yogaweek doet het allemaal wat simpeler en minder luxe. Soms de lunch niet inclusief, of drankjes. Dan lijkt het een koopje, maar uiteindelijk is de prijs toch wat hoger.
Yogavakanties en retraites die door tussenpersonen worden aangeboden zoals yogaonline, puurenkuur, happysoultravel, amfibietraks, snp zijn vaak duurder omdat ze een commissie betalen aan de tussenpersoon.

Nog vragen?
neem gerust contact op:
Michiel Schutte
www.Jojamis-yogavakantie.nl
gespecialiseerd in yoga vakanties op locaties in de natuur, met mindfulness, gezond leven, mooie natuurwandelingen en gezelligheid.