Beginnen met mediteren Als je wilt beginnen met mediteren maak het je dan gemakkelijk. Het is namelijk niet eenvoudig om toegewijd dagelijks te oefenen. Onderstaande tips kunnen je op weg helpen. Doel Mediteer om je opmerkzaamheid te trainen, en om je zonder oordeel te openen voor wat er langskomt, ook al is dat ergernis, verveling, […]

Beginnen met mediteren

Beginnen met mediteren

Als je wilt beginnen met mediteren maak het je dan gemakkelijk. Het is namelijk niet eenvoudig om toegewijd dagelijks te oefenen. Onderstaande tips kunnen je op weg helpen.

Doel
Mediteer om je opmerkzaamheid te trainen, en om je zonder oordeel te openen voor wat er langskomt, ook al is dat ergernis, verveling, onrustige gedachten, pijn of frustratie.

Vaste tijd en plaats
Neem een vaste tijd, bijvoorbeeld in de ochtend, kort na het opstaan. Dan zijn de meeste mensen fris en dan gaat het concentreren makkelijker. Zit bij voorkeur op een vaste plek op een kussentje, bankje of stoel. Zit rechtop, niet leunen. Een klein ritueel zoals een kaarsje aansteken, of geurtje branden kan je helpen te starten.

Kort beginnen
Als je iedere dag 10 minuten mediteert is dat veel beter haalbaar dan meteen een half uur. Op de site http://www.mbcttrainingen.nl/audiobestanden.html staan meditaties van 3, 8, 10 en 15 minuten. Je luistert eenvoudigweg naar de instructies en je kunt aan de slag. De mp3’s zijn nog gratis ook, met dank aan Ger Schurink.

Uitproberen
Test voor jezelf wat het met je doet. Als je een week, of enkele dagen dagelijks mediteert zul je waarschijnlijk al effecten bemerken. Sommige mensen voelen zich helderder of storen zich minder aan allerlei zaken. Of men voelt zich meer ontspannen, en het humeur verbetert. Allemaal punten die ik zelf ook opmerk. Ik zou zeggen, probeer het eens uit. En als je meer wilt of er dieper in wilt duiken ben je natuurlijk altijd welkom om een yogavakantie mee te gaan.

 

kijk op:

www.jojamis-yogavakantie.nl